Over Bruggertstraat

Technasium

Voor havo en vwo hebben we naast het reguliere aanbod een sterk bèta-profiel in de vorm van het Technasium. De Bruggertstraat maakt deel uit van het Technasium netwerk en is één van de vijf scholen in Overijssel die Technasium aanbiedt. 

Het Technasium kenmerkt zich door het bètavak O&O (onderzoek en ontwerpen). Leerlingen krijgen de kans om aan hun persoonlijke kwaliteiten te werken en zich vaardigheden eigen te maken die aansluiten bij de praktijk van hoger opgeleide bètatechnici. Het Technasium werkt met competenties die zijn geformuleerd vanuit de beroepspraktijk.

Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Bij het vak O&O werk je in kleine groepen samen aan projectopdrachten, die door bedrijven worden verstrekt. Je leert zaken samen met het bedrijfsleven toe te passen. De gegeven opdrachten bestaan uit verschillende onderzoek of ontwerp vraagstukken, ook heb je veel contact met het vervolgonderwijs, o.a. HBO of WO.

In elk leerjaar werk je aan vier projectopdrachten waarin denken en doen nauw met elkaar zijn verbonden. Je sluit het vak O&O af in het eindexamenjaar met een meesterproef.

Door het doen en het toepassen, leer je hoe de bèta-vakken in de praktijk toegepast kunnen worden en kijk je veel achter de schermen van verschillende bèta- of technische beroepen. Als je het Technasium hebt gedaan, dan heb je niet alleen kennis, maar ook meer onderzoek /ontwerp vaardigheden die je goed kunt gebruiken bij je vervolgstudie.


Technasium Magazine

Vier keer per jaar verschijnt het Technasium Magazine met daarin nieuwtjes, achtergrondartikelen, interviews en meer. Klik hier om naar het Technasium Magazine te gaan.

Meer informatie over Technasium is ook te vinden op www.technasium.nl. Of download de presentatie 'Beleef Bèta' (in PDF).

Voor opdrachtgevers

Wordt u ook opdrachtgever voor het technasium?   

In onderstaande film wordt aan bedrijven en organisaties uitgelegd wat technasiumonderwijs is, wat de samenwerking met het technasium u als opdrachtgever oplevert en gaan we in op de rol van de opdrachtgever bij een O&O-project. Heeft u een actuele casus waaraan uw medewerkers in een bètatechnische functie op hbo- of wo-niveau werken? Dan kunnen technasiumleerlingen u dus helpen! Neem voor meer informatie contact met ons op via technasium@bc-enschede.nl