Locatie Bruggertstraat

Op onze school krijg jij de kans om voor een deel invulling te geven aan jouw eigen lesrooster. Vanaf klas 1 kan je kiezen uit het Technasium, de Business School of ons reguliere onderwijs. Omdat je zelf invulling geeft aan je eigen lesrooster, is leren op onze school van jezelf. Jouw eigen keuze die je zelf mag uitwerken, hoe leuk is dat! En wil je na een tijdje iets anders doen? Dat kan! Je kunt namelijk elk schooljaar opnieuw kiezen uit de mogelijkheden die de Bruggertstraat biedt.

  • Reguliere stroom
    Leerlingen die kiezen voor de reguliere stroom krijgen in klas 1 een uur extra tekenen en twee uur techniek. Voor sommige leerlingen is het goed om hiervoor te kiezen, om zo je kansen op een havo- of vwo-diploma te vergroten.
  • Technasium
    Naast het reguliere aanbod kunnen onze leerlingen kiezen voor een sterk bèta profiel: het Technasium. Leerlingen die voor het Technasium zijn toegelaten volgen het belangrijke vak O&O (Onderzoek en Ontwerpen). Bij O&O werk je in een groep samen aan projectopdrachten. Deze opdrachten krijg je van bedrijven. Het vak O&O wordt in het eindexamenjaar met een meesterproef afgesloten. Lees meer over Technasium.
  • Business School
    Bij onze Business School maken leerlingen kennis met het ondernemen en de ondernemers. Je komt in contact met bedrijven en leert bijvoorbeeld van alles over het opzetten van een eigen bedrijf. In groepsverband werk je aan projecten vanuit het bedrijfsleven. Vanaf de brugklas kun je meedoen aan het programma van de Business School. In de bovenbouw kun je je hierin nog verder specialiseren en naast je diploma een Business School-certificaat halen. Lees meer over Business School.


Op de locatie werken we met een verlengde brugperiode.