Locatie Bruggertstraat

Cultuur

We organiseren bezoeken aan musea en andere culturele voorzieningen in de regio. In de bovenbouw kunnen leerlingen kiezen om examen te doen in het vak tekenen. Bij cultuur in brede zin is ook aandacht voor andere aspecten van het volwassen worden. Daarbij gaat het om allerlei vormen van voorlichting. Bijvoorbeeld over hoe leerlingen zich veilig door het verkeer bewegen en het kiezen van een gezonde levensstijl.

Verbredingsprojecten

Voor leerlingen die wat meer aankunnen zijn er regelmatig verbredingsprojecten. Wij besteden veel aandacht aan sport en cultuur. Naast de reguliere sportlessen bieden we sportoriëntatie in verschillende sportactiviteiten. Zo kunnen leerlingen extra sportlessen na schooltijd volgen, waarbij zij worden voorbereid op deelname aan zowel regionale, nationale als internationale wedstrijden. Onze school blinkt uit in sportieve prestaties. Zo heeft de Bruggertstraat al jaren één van de allerbeste schoolvolleybalteams van Nederland en doen we vaak mee aan de wereldkampioenschappen voor scholieren.

Pre University Masterclasses

Speciaal voor onze getalenteerde vwo-/gymnasiumleerlingen hebben wij een structurele samenwerking met de Universiteit Twente: jaarlijks kan een aantal leerlingen aansluitend aan de lessen deelnemen aan speciaal voor hen georganiseerde Masterclasses op de UT, waarin zij kennismaken met de wereld van de wetenschap.