Locatie Bruggertstraat

De Bruggertstraat is een VECON Business School. Dit is gecertificeerde onderwijsvorm die doorlopende leerlijnen biedt in de economische vakken voor havo en vwo.

Extra leerstof en praktijkervaring

Kies jij ook voor de Business School? Als jij een leerling bent met interesse in economie en ondernemen én als je bereid bent om wat extra’s te doen, dan past de Business School helemaal bij jou. Naast de normale vakken krijg je extra lessen waarbij je kennis maakt met allerlei zaken die met ondernemen te maken hebben. Je gaat op bedrijfsbezoek, je maakt kennis met de wereld van de ondernemer, je leert hoe je een eigen onderneming kunt opzetten, je werkt samen met andere leerlingen aan opdrachten van het bedrijfsleven en je leert boekhouden. In de bovenbouw kun je je verder specialiseren en naast een havo- of vwo-diploma een Business School-certificaat halen.

Business School in de onderbouw

In leerjaar 1 maak je kennis met de Business School en werk je 2 uur per week samen aan een project.

In leerjaar 2 en 3 maak je binnen de lessen economie kennis met het onderwerp "ondernemerschap". In leerjaar 2 schrijf je een klein ondernemersplan met als doel fondsenwerving voor een goed doel. Je krijgt hiervoor een klein startkapitaal en brengt het plan ook ten uitvoer. Deze opdracht wordt in groepsverband uitgevoerd.

In leerjaar 3 komt een ondernemer op school om te vertellen over zijn of haar eigen onderneming. Ook ga je zelf op bedrijfsbezoek. Een ondernemerschaptest en een ondernemersspel maken onderdeel uit van de lessen.

Business School in de bovenbouw

In de bovenbouw (leerjaar 4, 5 en 6) kun je management & organisatie als vak kiezen om deel te nemen aan business school. Je volgt dan een individueel programma en haalt naast jouw havo- of vwo-diploma het certificaat Business School.

Bij het vak management & organisatie krijg je te maken met diverse aspecten van het ondernemerschap:

  • Een ondernemingsplan schrijven;
  • Een eigen bedrijf opzetten;
  • Module boekhouden;
  • Bedrijfsbezoeken;
  • Ondernemerschaptest;
  • Lezingen van ondernemers bijwonen;
  • Sollicitatievaardigheden;
  • Presentatievaardigheden;
  • Werken met Excel;
  • Management vaardigheden


Voor opdrachtgevers

Bedrijven en organisaties die belangstelling hebben voor de Business School, bijvoorbeeld voor het geven van een gastles of het organiseren van een bedrijfsbezoek kunnen contact opnemen met Ruud Huisman via r.huisman@bc-enschede.nl of Jan Willem Nijenmanting via j.nijenmanting@bc-enschede.nl.

Pre-Business School

De Pre-Business School is een kennismaking met de Business School. Want wat houdt de Business School nu in? In teams gaan de leerlingen aan het werk met uitdagingen en problemen van echte bedrijven en organisaties. Wat is er al bekend over het onderwerp? Wie is de doelgroep? Aan welke eisen moet het idee voldoen? Hoe wordt het idee gepromoot? Voldoende vragen om als team te beantwoorden. Als afsluiter worden de ideeën gepresenteerd.