Locatie Bruggertstraat

Junior Business School

Als jij een leerling bent met interesse in economie en ondernemen én als je bereid bent om wat extra’s te doen, dan past de Business School helemaal bij jou. In de eerste drie leerjaren werken de leerlingen in teams aan verschillende projecten. Gedurende 2 lesuren per week gaan de leerlingen aan de slag met projecten van opdrachtgevers binnen en buiten de school.

In leerjaar 1 maak je kennis met de Business School. In de brugklas zal de focus liggen op verschillende basisvaardigheden zoals presenteren, het werken in groepsverband en planmatig werken. De leerlingen doen onder andere een aantrekkelijk project samen met het Bouwlab, gaan praktisch aan de slag in onze Gezonde Schoolkantine, plannen en organiseren een schoolfeest en leren de fijne kneepjes van het pitchen.

In de tweede klas worden de opgedane kennis en vaardigheden verder ontwikkeld. De leerlingen helpen de gemeente, gaan creatief bezig met het bedenken van een eigen escaperoom en gaan aan de slag met een microkrediet.

Ons Junior Business School programma wordt afgerond in leerjaar 3. De principes van Design Thinking, marketing en financiën vormen de basis voor de uitwerking van het eigen bedrijfsidee.

Business School en Bedrijfseconomie

Vanaf leerjaar 4 moet er een profiel en vakkenpakket gekozen worden. De keuze voor het vak Bedrijfseconomie is vereist voor het volgen van het Business School programma. Naast jouw havo- of vwo-diploma, ontvang je daarmee het VECON Business School certificaat.

Binnen de Business School is er sprake van verbreding en verdieping. Je gaat op bedrijfsbezoek, je maakt kennis met de wereld van de ondernemer, je leert hoe je een eigen onderneming kunt opzetten, ontwerpt je cv, verdiept je verder in marketing en Excel, maakt kennis met sociaal ondernemen, volgt gastlessen en leert er de kneepjes van boekhouden. De mogelijkheid wordt geboden om op te gaan voor een erkend extern diploma.


Voor opdrachtgevers

Bedrijven en organisaties die belangstelling hebben in onze Business School kunnen contact opnemen met Elisa Dikmen via [email protected] of Ruud Huisman via [email protected].