Locatie Bruggertstraat

De Bruggertstraat is een VECON Business School. Dit is een gecertificeerde onderwijsvorm die doorlopende leerlijnen biedt in de economische vakken voor havo en vwo.

Extra leerstof en praktijkervaring

Kies jij ook voor de Business School? Als jij een leerling bent met interesse in economie en ondernemen én als je bereid bent om wat extra’s te doen, dan past de Business School helemaal bij jou.

Naast de normale vakken krijg je lessen waarbij je kennis maakt met allerlei zaken die met ondernemen te maken hebben. Je gaat op bedrijfsbezoek, je maakt kennis met de wereld van de ondernemer, je leert hoe je een eigen onderneming kunt opzetten, je werkt samen met andere leerlingen aan opdrachten van het bedrijfsleven, en je leert boekhouden. In de bovenbouw kun je je verder specialiseren en naast een havo- of vwo-diploma een Business School-certificaat halen.

Business School in de onderbouw

In leerjaar 1, 2 en 3 werk je in groepsverband, 2 uur per week, aan verschillende projecten. Deze projecten komen van ‘echte’ bedrijven:

In leerjaar 1 maak je kennis met de Business School. Dit leerjaar zal de focus liggen op verschillende basis skills, denk aan verslaglegging, verschillende vormen van presenteren, werken in groepsverband en natuurlijk wordt er kennis gemaakt met verschillende bedrijven.

In leerjaar 2 ga je de opgedane kennis verder ontwikkelen Je krijgt gedurende het schooljaar verschillende projecten van ‘echte’ bedrijven waarbij er kennis wordt gemaakt met het onderwerp ondernemerschap.

In leerjaar 3 maak je binnen de lessen economie ook kennis met het onderwerp "ondernemerschap". In dit leerjaar ga je je verder ontplooien door het schrijven van een ondernemersplan en het ten uitvoer brengen van dit ondernemersplan met een startkapitaal. Een ondernemerschaptest en een ondernemersspel maken onderdeel uit van de lessen.

Werken aan projecten met ‘echte’ bedrijven als opdrachtgevers, bedrijven bezoeken en ondernemers die hun enthousiasme willen overdragen aan onze leerlingen maken allemaal onderdeel uit van onze Business School!

Business School in de bovenbouw

In de bovenbouw (leerjaar 4, 5 en 6) kun je management & organisatie als vak kiezen om deel te nemen aan business school. Je volgt dan een individueel programma en haalt naast jouw havo- of vwo-diploma het certificaat Business School.

Bij het vak management & organisatie krijg je te maken met diverse aspecten van het ondernemerschap:

  • Een ondernemingsplan schrijven;
  • Een eigen bedrijf opzetten;
  • Module boekhouden;
  • Bedrijfsbezoeken;
  • Ondernemerschaptest;
  • Lezingen van ondernemers bijwonen;
  • Sollicitatievaardigheden;
  • Presentatievaardigheden;
  • Werken met Excel
  • Management vaardigheden.


Voor opdrachtgevers

Bedrijven en organisaties die belangstelling hebben voor de Business School, bijvoorbeeld voor het geven van een gastles of het organiseren van een bedrijfsbezoek kunnen contact opnemen met Ruud Huisman via r.huisman@bc-enschede.nl, Elisa Dikmen via E.dikmen@bc-enschede.nl of Jan Willem Nijenmanting via j.nijenmanting@bc-enschede.nl