Locatie Bruggertstraat

Door onze leerlingen:

Dit kwartiel hebben wij aan een opdracht van AvaTarZ gewerkt. AvaTarZ is een bedrijf in Deurningen dat een klimpark heeft en leuke activiteiten buiten heeft. Er waren 3 problemen waar je uit kon kiezen:

  1. AvaTarZ heeft al veel buitenactiviteiten, maar wil er nog wel eentje! Bedenk dus nieuwe buitenactiviteit die je met een bedrijfsuitje zou kunnen doen.
  2. Er zijn leuke wandelroutes, maar niet alle kinderen vinden dat leuk. Bedenk dus een leuke manier om te wandelen op het Hulsbeek.
  3. AvaTarZ heeft veel buitenactiviteiten, maar wil ook graag binnen activiteiten! Bedenk dus een leuke binnen activiteit die je kunt doen met een bedrijfsuitje.

Na dat we groepjes hadden gemaakt en een probleem hadden gekozen, konden we aan het werk! We begonnen met onderzoek doen. Eerst hebben we onderzoek gedaan naar wat de concurrenten van AvaTarZ al doen. We willen niet concurreren met andere bedrijven. Daarna hebben we ook nog onderzoek gedaan naar welke activiteiten AvaTarZ zelf al heeft. We moeten niet iets bedenken wat er al is, of wat er heel veel op lijkt. Daarna hebben we ook nog een enquête afgenomen. De groepjes van opdracht A en C hebben een enquête afgenomen bij volwassenen, want kinderen weten niet wat volwassenen leuk vinden om te doen bij een bedrijfsuitje. De groepjes van opdracht B hebben een enquête afgenomen bij kinderen, om te weten wat er verandert moet worden aan een wandeling. Nadat we een Excelworkshop hadden gevolgd, konen we de resultaten verwerken. Met de uitkomsten van de enquête konden we gaan brainstormen over een goed idee. Een goed idee bedacht? Mooi! Dan kun je schetsen gaan maken en gaan bouwen. Na 8/9 weken hard te hebben gewerkt aan deze opdracht was het vorige week zo ver. De presentatiemarkt! We hadden alle tafels een kwartslag gedraaid en alle ouders, de opdrachtgever en onze docent kwamen langs ons ‘kraampje’. Je doet je presentatie meerdere keren, en wordt er dus ook steeds beter in.

Dat was onze presentatiemarkt voor AvaTarZ. In kwartiel 4 gaan we weer verder met een nieuwe opdracht. Tot dan!