Locatie Bruggertstraat

De Universiteit Twente (UT) en United Space School organiseerden dit jaar het onderwijsproject Countdown to Houston: een ruimtevaartwedstrijd voor bovenbouw havo- en vwo leerlingen in Overijssel. Darya Leushuis (6 vwo) van Bonhoeffer College Bruggertstraat in Enschede en Ajia Niazi (4 vwo) van Het Erasmus in Almelo werden op vrijdag 9 februari uitgeroepen tot de twee grote winnaars. Aankomende zomer mogen zij twee weken lang achter de schermen meekijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston, Verenigde Staten. Samen met in totaal 50 deelnemers uit 25 landen zullen zij deelnemen aan het Summer School programma van de United Space School.

In totaal stonden er 8 leerlingen in de finale, afkomstig van het Bonhoeffer College Bruggertstraat (Enschede), Het Erasmus (Almelo), CSG Reggesteyn (Nijverdal) en Lyceum de Grundel (Hengelo). Als finaleopdracht kregen de zij de vraag: “Hoe kan verveling worden voorkomen bij astronauten tijdens een lange missie naar Mars?”. In een Engelstalige videopitch presenteerden de leerlingen hun creatieve ideeën waarna ze door een deskundige jury bevraagd werden.

Supergaaf! Gefeliciteerd Darya.

De finale werd georganiseerd door het Pre-University programma van de Universiteit Twente (Pre-U) in samenwerking met United Space School en is mede mogelijk gemaakt door Thales, Demcon & Twente Board. Volgend schooljaar zal er wederom een editie plaatsvinden, waarbij het voor meerdere scholen uit de regio mogelijk is om leerlingen te laten deelnemen.