Locatie Bruggertstraat

Dit toernooi vond op datzelfde moment ook plaats in België en Duitsland. Vanwege corona was het een online toernooi. Onze leerlingen hebben onder toezicht van de wiskundedocenten Aafke Elschot en Bram Leferink hun beste beentje voorgezet.

Om 8:30 uur kwamen de teams binnen om de laatste puntjes op de i te zetten en om 10 uur begon het toernooi via Discord en Livestream.
De eerste ronde bestond uit een estafette waarin de leerlingen 20 wiskundeproblemen proberen op te lossen binnen een uur. Het fout beantwoorden (soms met meerdere pogingen) van de opgave leverde geen punten op, maar resulteerde in de volgende opgave. Het overslaan van een opgave mocht, maar betekende wel dat deze als fout werd gerekend.
Voor de estafette waren in totaal maximaal 500 punten te behalen.

Na de lunch volgde het middagprogramma.
De leerlingen hadden ter voorbereiding een dictaat over aanbevelingssystemen doorgewerkt om dat in de middag te kunnen toepassen op nieuwe vraagstukken. Ze kregen hiervoor 1,5 uur de tijd, waarin weer maximaal 500 punten te verdienen waren.

Op het einde van de dag was de prijsuitreiking. Met een 18e en 57e plek hebben beide teams het super goed gedaan. Helemaal als je beseft dat het een wedstrijd is waar ook veel 6 VWO leerlingen aan mee hebben gedaan.

Trots op onze leerlingen!