Locatie Bruggertstraat

INESPO staat voor International Environment & Sustainability Project Olympiad. Zoals de organisatie van INESPO zelf zegt: “Dit is een internationale milieu- en wetenschapsolympiade voor middelbare scholieren. Bij INESPO draait het om het vinden van innovatieve en creatieve oplossingen voor mondiale milieuproblemen.”

De INESPO 2021 werd online gehouden met een livestream op YouTube en jury-presentaties via Zoom. In totaal waren achttien teams van negen scholen genomineerd. Het Bonhoeffer College Bruggertstraat deed mee met drie teams: de Energy rail & Driving without limits; deze twee gingen beide over hoe je een elektrische auto kan opladen tijdens het rijden. Het derde project ging over ProSa; een biologisch afbreekbare plasticvervanger van de eiwitten van insectencocons in combinatie met wilgensap.

Uiteindelijk ontving ProSa de derde prijs. De jury gaf aan dat het een stuk gedegen onderzoek was en gaf als suggestie om voor de INESPO 2022 nog een extra onderzoek te doen naar de afbreekbaarheidstijd. De tweede prijs ging naar het Fons Vitae Lyceum Amsterdam met hun project Small-scale energy fields. De eerste prijs ging naar Scholengemeenschap Lelystad met hun onderzoek naar de Deense warmtemolen.

De prijs is een ereprijs en houdt in dat het team volgend jaar mee mag doen aan de internationale olympiade met delegaties van meer dan 40 landen! De prijs bevat een ook verblijf van vier dagen in Wageningen voor de beurs.

Hieronder de link om de livestream te bekijken (de uitreiking begint om 5:48:50): https://www.youtube.com/watch?v=d0TFBfcm-u0&t=15578s

prosa-inespo-1.png