Locatie Bruggertstraat

Op donderdag 10 juni deden leerlingen uit de onderbouw mee aan een workshop camera-acting, die we in het kader van #hardgaan053 in samenwerking met Concordia hebben georganiseerd. Leerlingen konden zich hierop inschrijven als het ze leuk leek. Het maximaal aantal inschrijvingen werd met deelnemers uit alle jaarlagen van de onderbouw snel bereikt.

De workshop werd gegeven door Elisabeth Hesemans, regisseur van o.a. Oogappels, een bekende serie op NPO. Zij gaf mooie tips en vertelde over hoe je goed kunt omgaan met een camera op je gericht. Er werd geoefend met korte scenes in duo’s, waarbij de andere deelnemers steeds het beeld direct konden meekijken op een monitor.

Gezichtsuitdrukkingen vertellen een verhaal vaak beter dan een gesproken tekst, en met deze minder-is-meer gedachte gingen de leerlingen aan de slag om een kort verhaal te schrijven. Daarna werden korte scènes gespeeld en opgenomen. De leerlingen konden alles zelf bepalen, de scènes, teksten, improvisaties en het verhaal.
Alle leerlingen waren na afloop zo blij en vol energie dat we geen keus hadden dan de workshop een vervolg te geven. Dit tweede deel kwam vijf dagen later. De groep werkte verder aan het bedachte verhaal en vervolgens werden alle belangrijke scènes opgenomen. Dat je voor een opname door de gangen mag rennen werd wel als een hoogtepuntje gezien.

Een korte film die nog ge-edit wordt, een nieuwe vriendengroep en uitnodigingen om gecast te worden: later kunnen we terugkijken op een leuke en leerzame ervaring. “Hierdoor wil ik misschien wel hier mee verder” en “toen ik thuis kwam plofte ik meteen op de bank om in onze nieuwe app-groep te chatten.”

Mooie verhalen, en wat een blije gezichten.