Locatie Bruggertstraat

Dinsdag 9 februari 14.45 uur. De parkeerplaats is net op tijd sneeuwvrij gemaakt.
De eerste leerlingen van groep 8 draaien met hun ouders de parkeerplaats op van de Bruggertstraat om het pakketje op te halen dat ze nodig hebben om de digitale lessen van het pré-Technasium te kunnen volgen.
Corona gooide roet in het eten, waardoor de gewone fysieke lessen van het pre-Technasium niet door konden gaan. En nu leek het erop dat koning Winter, die zich jarenlang rustig had gehouden, ervoor zou zorgen dat de drive-through niet door zou gaan.
Maar met vereende krachten is het toch goed gekomen.

Zo werd de opdracht wat aangepast, zodat die digitaal kan worden uitgevoerd. Werden er pakketjes ingepakt voor de leerlingen waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Stickers erop. Ook een QR-code erop voor een preview. En er werd een drive-through opgezet.
Alle zeilen werden bijgezet om de leerlingen op school te krijgen om het pakketje op te halen.
Alles lukt wonderwel. Ruim 60 leerlingen hebben het pakketje opgehaald. Sommigen zaten wat zenuwachtig in de auto. De eerste kennismaking met de Bruggertstraat op een vreemde manier. Maar vooral enthousiaste reacties. Nieuwsgierig naar de opdracht. Nog net geen leerlingen gezien die in de auto de QR-code al wilden scannen.
De leerlingen die niet konden komen, krijgen de pakketjes thuisbezorgd.

En dan nu nog de digitale lessen! Samen, ook al is het op afstand, kennis maken met het projectmatige onderwijs van ons Technasium.