Locatie Bruggertstraat

Tech your School wordt gegeven door (internationale) studenten van Saxion en maakt onderdeel uit van het Saxion Pre-programma.


Hierbij staan uitdagingen binnen onze school centraal.
Deze uitdagingen worden gekoppeld aan de vier profielen waaruit onze leerlingen kunnen kiezen voor de bovenbouw. Het is min of meer de aftrap van de profielkeuze voor onze derdeklassers.


De leerlingen worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor bestaande problemen binnen onze school.

Uitdagingen waarmee leerlingen dit jaar aan de slag zijn gegaan:

-Meer zitplekken creëren binnen de school.

-Meer activiteiten in de pauze.

-Schonere toiletten.

-Betere verdeling van de ruimte van de kleedkamers van de gymzalen.

-Fietsenstalling voor leerlingen.

Leerlingen moesten d.m.v. brainstormen en out-of-the-box-denken met oplossingen komen en deze vervolgens uitwerken. Ook moesten ze hun oplossingen koppelen aan de vier verschillende keuzeprofielen (C&M, E&M, N&G en N&T).
De teams worden door de studenten beoordeeld op creativiteit en samenwerking en er wordt ook gekeken naar de haalbaarheid van de oplossingen.
Per klas wordt er een winnend team geselecteerd (nog niet bekend welk team), dat hun uitdaging en oplossing mag presenteren aan de schooldirectie.


Het beste team van de school mag deelnemen aan één van de finaledagen van Saxion in december. Tijdens deze finaledagen werken de leerlingen hun oplossing uit in de vorm van een visualisatie, presentatie of andere creatieve vorm.
Uiteindelijk gaan de leerlingen hun oplossing pitchen aan de jury, bestaande uit afgevaardigden van Saxion en het bedrijfsleven.

Vorig jaar heeft de directie een aantal uitdagingen serieus aangepakt, waaronder de kleedkamers bij de sportvelden en meer zitplekken rondom het Atrium.

We zijn benieuwd waar onze derdeklassers ons dit jaar mee verrassen.