Locatie Bruggertstraat

Gezond eten is belangrijk om lekker in je vel te zitten en goede leerprestaties te behalen. Daarom heeft de locatie Bruggertstraat een Gezonde Schoolkantine in eigen beheer en kun je ook een gezond aanbod in de automaten op onze school vinden. Wij laten jou ontdekken dat gezonde voeding heel lekker en makkelijk is!

Op onze school kun je uiteraard zelf kiezen wat je wilt eten. We leren je over gezond gedrag en een gezonde leefstijl. Gezond eten gaat over goed voor jezelf zorgen en daar dragen we als school graag aan bij.

Snacks-under-the-stairs.png

Betere keuzes

We werken op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. In onze kantine en automaten kun je in elke productgroep (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) minstens één betere keuze vinden. Onze dag specials voldoen ook aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Ook kun je altijd gekoeld water drinken. Je kunt jouw flesje vullen bij het watertappunt naast de hoofdingang, bij de kluisruimte.

Zelf meedenken

We nodigen jou uit om ook zelf mee te denken over een gezonder aanbod in de kantine en een gezonde leefstijl. Dat kan tijdens de lessen of door de door jouw bedachte ideeën te delen met conciërge Simone van de kantine. Op die manier kunnen we het gezonde aanbod nog beter op jouw wensen afstemmen. Uiteraard beslist onze leerlingenraad hier ook over mee.

Heb je allergieën en wil je toch een keer iets bestellen in de kantine?

Even langslopen bij conciërge Simone! Omdat wij alles in eigen beheer hebben, zijn er altijd dingen mogelijk!Lees meer over richtlijnen gezondere kantines: Wat is een gezonde kantine?

Lees meer over ons voedingsbeleid (PDF): Voedingsbeleid Schoolkantine 2019 2021

Gezonde-schoolkantine-Simone.jpg