Locatie Bruggertstraat

Twee weken lang achter de schermen kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston, Verenigde Staten. Voor Ian Rempkens (5 vwo) wordt deze droom werkelijkheid.

Samen met scholieren uit 25 landen gaat Ian van 21 juli t/m 5 augustus 2019 deelnemen aan United Space School in Houston, een programma over ruimtevaart en aanverwante activiteiten. De deelnemers volgen colleges van ruimtevaartdeskundigen, ontmoeten astronauten en werken ideeën uit voor een bemande reis naar Mars.

Om een ticket naar Houston te bemachtigen deed Ian op vrijdag 15 februari mee aan de finale van de ruimtevaartwedstrijd ‘Countdown to Houston’, die in The Gallery in Enschede werd gehouden. Hij nam het in de finale op tegen verschillende Twentse Technasium leerlingen en leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle.

Videopitch
De opdracht voor de finale was om een nieuwe satellietmissie te ontwerpen. Dat mocht van alles zijn. Hun uitwerking moesten de finalisten weergeven in een verslag en in een Engelstalige videopitch van max 4 minuten.

Ian heeft een satelliet ontworpen die klein ruimtepuin (kleine brokstukjes van 1 à 10 cm, afkomstig van bijvoorbeeld gebotste satellieten) kan gaan opruimen. De jury was erg enthousiast over zijn ontwerp en prees o.a. zijn gedegen verslaglegging. Gefeliciteerd Ian!