Locatie Bruggertstraat

Bruggert Snuggert Nieuws is een nieuwssite door en voor leerlingen van de Bruggertstraat. De nieuwssite staat boordevol met nieuws en mededelingen, interviews, prijsvragen, een agenda, een poll, puzzels en weetjes.

Voorbereiding

Klas 2G1 is tijdens de lessen Nederlands onder begeleiding van docente Willemijn Hepkema bezig geweest met het maken van de online nieuwssite. De gymnasium-leerlingen zijn half september gestart met het project. Ze zijn begonnen met een behoefteonderzoek, vervolgens hebben zij een communicatieplan opgesteld en hebben workshops gevolgd bij de redactie van U-Today (de nieuwssite van Universiteit Twente). De leerlingen zijn erg enthousiast, omdat ze allemaal hun eigen taken en verantwoordelijkheden hebben. Zo zijn er journalisten, eindredacteurs, fotografen, cartoonisten en nog meer. De leerlingen die de site bouwen, zijn bezig met het ontwerpen van de site en zorgen ervoor dat de site goed functioneert.

De nieuwssite is tot stand gekomen, omdat één van de leerlingen eens vroeg waarom er eigenlijk geen schoolkrant was op deze school. Mevrouw Hepkema is ermee aan de slag gegaan en heeft het opgezet als project. Daar is nu een prachtig resultaat uit gekomen!

Je kunt de site van Bruggert Snuggert Nieuws bekijken via de app op de homepage van de Bruggertstraat:

Of rechtstreeks via https://bruggertsnuggertnieuws.com