Nieuws

07 april 2017

The Final Battle

Technasiumleerlingen uit leerjaar 3 presenteren op dinsdag 11 april hun ontwerp van een gezonde kantooromgeving aan opdrachtgever Heijmans en de gemeente Enschede.

“Ontwerp een natuurlijke of gezonde kantooromgeving voor een groep van 15 medewerkers waar zij productief en met plezier hun werkzaamheden kunnen doen zonder dat hun gezondheid wordt aangetast.” Met deze opdracht van bouwbedrijf Heijmans gingen vier klassen Technasiumleerlingen van onze locatie Bruggertstraat de afgelopen maanden aan de slag. Op dinsdag 11 april a.s. worden de zes beste ontwerpen op het Stadskantoor aan Heijmans en de gemeente Enschede gepresenteerd tijdens The Final Battle.

Belang van gezonde werkomgeving

De huidige werkomgevingen dragen onvoldoende bij aan de productiviteit, gezondheid en tevredenheid van medewerkers. De kennis en het belang om dit goed te doen ontbreekt nog bij opdrachtgevers, architecten, adviseurs en de bouwbedrijven. Met name de gezondheid van medewerkers krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht omdat het belang van gemotiveerde en gezonde medewerkers om de doelstellingen van een bedrijf te realiseren steeds verder toeneemt. Er komt steeds meer kennis en bewijs over het causaal verband tussen gezonde medewerkers en bedrijfsresultaten. Bouwbedrijf Heijmans vroeg daarom Technasiumleerlingen uit leerjaar 3 wat zij kunnen bedenken om de werkomgeving een positief effect op de gezondheid, productiviteit en tevredenheid van de medewerkers mee te geven.

Uitwerking van de opdracht

Voor de opdracht hebben de leerlingen in groepjes bestaande kantoorpanden onderzocht met betrekking tot inrichting, gezondheid en productiviteit. Ook hebben zij gekeken naar de mogelijke voordelen die een natuurlijke werkomgeving biedt. Wat zijn bijvoorbeeld de effecten van planten op het filteren van toxische stoffen uit de lucht of het verlagen van het CO2-niveau? Op basis van dit onderzoek ontwierpen de leerlingen een natuurlijke werkplek van de toekomst. De zes beste ontwerpen worden op dinsdag 11 april aan Heijmans en de gemeente Enschede gepresenteerd tijdens The Final Battle. De winnaars plaatsen zich voor de landelijke competitie tussen twaalf Technasia in Nederland. De landelijke finale zal op 16 juni 2017 plaatsvinden in het Nationaal Militair Museum in Soest.

Terug naar nieuwsoverzicht
Share