Locatie Bruggertstraat

Vijf kandidaten van de Bruggertstraat hebben zich van hun beste kant laten zien tijdens de Overijssel Debat Award in de fraaie raadszaal van het gemeentehuis van Enschede. Naia Malki, Rianne Krooshoop, Henri Mugele, Anne Leuverink en Jiaqi Su hadden zich in oktober al gekwalificeerd voor de finale van Enschede. Op donderdag 23 november ging het om de titel: beste debater van Enschede en natuurlijk ging het erom wie zou doorgaan naar de provinciale finale in Zwolle.

De discussie ging in de eerste twee ronden over het beboeten van fietsers die op hun mobieltje kijken tijdens het rijden en over het mogelijk verbieden van megastallen in Overijssel. Drie van de vijf leerlingen van onze school schopten het tot de tweede van de drie ronden en Rianne Krooshoop stond zeer terecht in de finale.

Daar moest Rianne ingaan op de wenselijkheid van de maatschappelijke dienstplicht voor scholieren. Volgens Rianne is die dienstplicht goed voor de discipline van de scholieren, wordt het intermenselijk contact erdoor gestimuleerd en het wereldbeeld van de mensen verbreed. Gloedvol en overtuigend formulerend was ze ook in de finale duidelijk de beste. Gelukkig vond de onpartijdige jury o.l.v. de griffier van de gemeente Enschede dat ook en versloeg Rianne Seth van Petersen, leerling van Innova.

Een mooie opsteker was daarnaast de aanmoedigingsprijs die zeer verdiend naar Naia Malki ging. Ook zij werd met een fraaie beker en met bloemen beloond en samen gaan ze op 8 december de eer van onze school verdedigen in het provinciehuis te Zwolle.

Wij wensen Rianne en Naia veel succes!

debat-award.jpg
Van links naar rechts: Sophia Dillen, Mart van Lagen, Seth van Petersen, Rolf Jongedijk, Laurens van der Velde, Rianne Krooshoop, Deniz Dönmez en Naia Malki.