Locatie Bruggertstraat

Naast 2 teams van het Bonhoeffer College deden nog 6 teams van 3 andere Technasium-scholen in Twente mee aan de finale: Het Erasmus (Almelo), CSG Reggesteyn (Rijssen/Nijverdal) en de Waerdenborch (Holten/Goor).

De finale werd op donderdag 16 februari gehouden op Troned Twente Safety Campus in Enschede. In opdracht van de brandweer Twente moesten de leerlingen een innovatief advies geven over het voorkomen van brand in seniorenwoningen (woningen van 65+-ers die zelfstandig wonen). Het advies mocht ook betrekking hebben op het in de kiem smoren van een brand. Het advies moet er toe leiden dat er minder brand, minder slachtoffers en minder schade ontstaat binnen deze doelgroep.

Het idee van Bruggertstraat-leerlingen Daniël Vegter, Noa Schoemaker, Femke den Ouden en Thomas van Loon kwam als beste uit de bus. Zij bedachten een toepassing waarbij rookmelders in huis gekoppeld worden aan een tablet of digitaal fotolijstje. Zodra de rookmelders rook detecteren geeft de tablet of het fotolijstje de snelst beschikbare vluchtroute.

Bekijk hier het interview met Daniël, Noa en Thomas op TV Enschede.