Locatie Bruggertstraat

De locatie Bruggertstraat heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om de schoolkantine nog gezonder te maken. Dit gebeurde aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.

Het harde werken is nu beloond met een Gouden Schoolkantine Schaal. Om deze te bemachtigen moet een kantine voldoen aan een aantal basisvoorwaarden. Zo moet de school groente en fruit aanbieden en het assortiment voor minstens 80 procent uit betere keuzes bestaan. Verder maakt een gezonde kantine betere keuzes extra aantrekkelijk door ze vooraan te leggen en mooi te presenteren. Ook dient de school het drinken van water te stimuleren. De Bruggertstraat heeft deze regels in haar beleid verankerd en heeft daarom de gouden Schoolkantine Schaal 2017 verdiend.

Wisselend menu

“We vinden het belangrijk om een schoolkantine te hebben waar gezond eten gemakkelijk te verkrijgen is, omdat dit bijdraagt aan de gezondere ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen”, zegt locatiedirecteur Helena Verwer-Toledo. “Daarom besteden we veel aandacht aan sport en bewegen. Gezond eten is daarbij erg belangrijk. In onze schoolkantine bieden wij onze leerlingen een gezond en regelmatig wisselend menu, met iedere dag een speciale dagaanbieding. We zijn blij dat onze medewerkers en leerlingen zo actief zijn geweest om deze gezonde kantine neer te zetten.”

Gezonde proeverij

Op dinsdag 31 januari a.s. zal de Bruggertstraat tijdens haar open dag uitgebreid aandacht besteden aan de verworven Gouden Schoolkantine Schaal 2017. Zo kunnen de aanwezige leerlingen groep 8 en hun ouders van alles te weten komen over de gezonde schoolkantine en kunnen zij tijdens een proeverij zelf de gezonde hapjes van de schoolkantine proeven.

Kathelijne Bottema van de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum vindt het geweldig dat de Bruggertstraat met haar schoolkantine jongeren stimuleert om voor gezond eten te kiezen. “Er zijn nog maar 70 van de 1.600 voortgezet onderwijs locaties die een gouden schaal hebben. De schoolkantine van Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat is een voorbeeld voor veel andere scholen.”

Gezonde-Schoolkantine.jpg
Helena Verwer-Toledo (locatiedirecteur Bruggertstraat) en Simone Rödel (medewerker schoolkantine) met de Gouden Schoolkantine Schaal 2017