Locatie Bruggertstraat


De Junior Startup Challenge is een initiatief van het Saxion Centrum voor Ondernemerschap, Stichting Carmel, Gemeente Enschede en Universiteit Twente. Begin maart zijn er elf groepen bestaande uit 40 deelnemers gestart aan deze competitie. Uiteindelijk mochten drie finalisten door naar de finale om hun bedrijfsidee te presenteren voor de jury, bestaande uit Annemieke Koster (Textielstad Enschede), Jan Jaap Bats (Blue Bats) en Theodor van der Velde (Saxion Centrum voor Ondernemerschap).

Gain4U van de Bruggerstraat leerlingen kwam als beste bedrijfsidee uit de bus. Gain4U werkt middels NFC (Near Field Communication). Dit is een nieuwe technologische ontwikkeling waar marketing gerealiseerd wordt door een smartphone tegen een sticker aan te houden. De sticker scant gegevens over de klant waardoor het restaurant via een speciaal programma gegevens over de klant kan inzien. Hoe vaak komt de klant hier, wat is zijn/haar gemiddelde bestedingsbudget, persoonlijke benadering en zelfs contactloos betalen. Het doel van Gain4U is middels dataverzameling persoonsgerichte marketingacties leveren.

Richard Kokhuis, directeur Economie & Onderwijs van de Gemeente Enschede, reikte de hoofdprijs, een reis naar Georgië, uit aan de winnaars.