Locatie Bruggertstraat

Uitvinding O&O-leerlingen bij Action in het schap?!

In het eerste kwartiel van dit schooljaar heeft onze O&O-klas (combi 4H/5V) een mooi project gedaan dat nu een gaaf vervolg krijgt. Voor mensen met een manuele beperking kunnen alledaagse activiteiten al lastig zijn: hoe trek je je sokken aan, snij je een boterham of doe je een kettinkje vast als je bijv. maar één hand hebt?

Marissa, Joshua en Rick uit 5V hebben een game console gemaakt waarmee ze met één hand het spel Rocket League kunnen spelen. We hebben deze uitvinding ingezonden voor de opnames van een nieuw tv-programma op SBS6: ‘wat een uitvinding!’ (een soort doorstart van ‘het beste idee van Nederland’). Ze zijn hiervoor geselecteerd! 7 april hebben ze een opnamedag gehad in de studio in Baarn.

Het programma heeft zes reguliere uitzendingen, elk met een eigen thema. Elke uitzending kent een eigen winnaar en met de zes winnaars volgt nog een finale-uitzending. De winkelketen Action gaat het winnende ontwerp in productie nemen en verkopen.

Benieuwd?

De serie start op zaterdag 29 april (21.30u); helaas weet ik nog niet in welke uitzending onze leerlingen zitten maar ‘hun’ thema-uitzending is handigheid.