Locatie Bruggertstraat

Afgelopen vrijdag zijn twee teams van de Bruggertstraat afgereisd naar Almelo voor de eerste editie van het Twents Debattoernooi. Bijna alle scholen uit de regio Twente hadden één of meerdere teams afgevaardigd. Onze school heeft deelgenomen met twee teams; een onderbouwteam van vijf leerlingen, die voor het eerst meededen aan een debatwedstrijd en een bovenbouwteam van vijf leerlingen, die al wel enige debatervaring hebben.

foto-debat-1.jpg

De eerste stelling konden beide teams voorbereiden. Voor de onderbouw was de stelling ‘Een kindertijd op het platteland is beter dan in de stad’ en na loting moeten zij voor deze stelling betogen. Doordat de tegenpartij een behoorlijk ervaren team was, liet ons team zich enigszins van de wijs brengen, maar in de tweede ronde kwamen ze sterk terug. Zij wonnen de ronde door tegen de stelling te betogen. Ook de derde ronde waarin het team tegen de stelling ‘Vechtsporten met een hoge kans op blijvend letsel moeten verboden worden’ was, werd gewonnen.

foto-debat-4.jpg

Het bovenbouwteam moest in de eerste ronde tegen de stelling ‘Stemmen van oudere kiezers moeten bij verkiezingen minder zwaar meewegen’ betogen. Helaas heeft het team de eerste ronde net verloren, maar het was volgens de jury een ‘close-call’. Beide teams waren goed tegen elkaar opgewassen. De tweede ronde moest het team tegen de stelling “Leerlingen moeten de mogelijkheid hebben een docent weg te stemmen’ betogen. Verrassend hoeveel eigen argumenten onze leerlingen tegen deze stelling wisten in te brengen en de ronde werd dan ook gewonnen. De derde ronde met de stelling ‘Vechtsporten met een hoge kans op blijvend letsel moeten verboden worden’’ werd helaas verloren. Al met al een gezellige, maar vooral leerzame middag. Het begin van nog vele andere succesvolle debatten.

foto-debat-3.jpg