Locatie Bruggertstraat

Bruggertstraat leerlingen Karlijn van Alstede en Eline Kobes deden op vrijdag 14 februari mee aan de finale van de ruimtevaartwedstrijd ‘Countdown to Houston’, die in The Gallery in Enschede gehouden werd. De twee Technasium leerlingen uit Enschede namen het in de finale op tegen verschillende Twentse Technasium leerlingen en leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap uit Zwolle.

Karlijn van Alstede van Bonhoeffer College in Enschede en Bram Knobbe van scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten wisten uiteindelijk een ticket naar Houston te bemachtigen.

Videopitch

Als finaleopdracht hebben de leerlingen nagedacht over hoe de kolonisatie-missie van een exoplaneet eruit ziet. De finalisten presenteerden hun ideeën vanmiddag in een Engelstalige videopitch en werden vervolgens aan de tand gevoeld door een deskundige jury en toehoorders uit de zaal. De vijfkoppige jury besloot aansluitend op basis van de ingeleverde verslagen, de videopitches en het gesprek welke twee finalisten komende zomer achter de schermen mogen kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

Deze zomer gaan Karlijn en Bram samen met de winnaars uit 25 landen mee doen aan United Space School, een programma over ruimtevaart en aanverwante activiteiten. De deelnemers volgen colleges van ruimtevaartdeskundigen, ontmoeten astronauten en werken ideëen uit voor een bemande reis naar Mars.