Locatie Bruggertstraat

Woensdag 30 september jl. was de aftrap van het veelbelovende FUWA-project voor de Business School van de locatie Bruggerstraat van het Bonhoeffer College.

FUWA staat voor ‘functiewaardering’; een begrip waar veel ouders van leerlingen in hun werkzame leven al mee te maken hebben.

Tijdens dit project gaan de leerlingen van de derde klassen Business School hier mee aan de slag. Ze onderzoeken wat hun eigen kwaliteiten zijn, hun sterke maar ook hun minder sterke punten. Net als hun ouders maken ze kennis met verschillende functieprofielen en ontdekken ze dat er verschillende functieprofielen bij verschillende bedrijven bestaan.

Drie bedrijven uit verschillende branches (Kienhuis Hoving advocaten en notarissen; Van der Molen Techniek en de Rabobank Enschede-Haaksbergen) hebben zich bij de start van dit programma gepresenteerd.
Zo kunnen de leerlingen ontdekken welke branche, welk bedrijf en welke functie hen het meeste aanspreekt en of dat ook aansluit op hun interesse.

Doel van het project is dat de leerlingen zich aldus goed kunnen voorbereiden op hun aanstaande keuze voor het schoolprofiel. Maar het gaat natuurlijk verder dan dat. Een goede profielkeuze geeft de grootste kans op het succesvol afsluiten van de middelbare school. De met dit project opgedane kennis en ervaring zijn dan goede uitgangspunten voor een eventuele vervolgstudie of een eerste stap op de arbeidsmarkt.