Locatie Bruggertstraat

City Marketing – Promotie Team Enschede


Voor Business School, leerjaar twee, hebben we het derde kwartiel een opdracht City Marketing van Promotie Team Enschede.

We hebben de opdracht gekregen om een reclamefolder te maken om meer mensen naar Enschede te trekken. Mensen zijn voor korte vakanties op zoek naar aantrekkelijke steden. Ook Enschede wil hiervan profiteren. Men wil d.m.v. een reclamecampagne dagjesmensen en toeristen naar de stad te lokken.

In groepjes moeten we onderzoek doen naar de huidige vakantietrends. We moeten bekijken wat populaire bestemmingen zijn en wat de behoefte is van de verschillende doelgroepen die Enschede bezoeken. Het belangrijkste doel is het trekken van meer bezoekers, die langer blijven en dus meer zullen besteden.

Het de bedoeling dat we een nieuwe slogan voor Enschede verzinnen en een folder maken waarin we onze stad Enschede flink promoten. Aan het eind van het project moeten we ons onderzoek en de folder presenteren. Een superleuke opdracht waarbij we onze eigen stad onder de loep nemen en goed gaan bekijken wat onze stad nu zo leuk maakt.

Omdat we het wiel niet helemaal zelf hoeven uit te vinden, zijn we met alle tweede- klassers van de Business School op bezoek geweest bij Enschede Promotie.
Toen we daar aankwamen werden we hartelijk verwelkomd met een glas chocolademelk en een lekker koekje.

We kregen daar een presentatie waarin men liet zien wat Enschede Promotie allemaal doet. Zo is Enschede Promotie verantwoordelijk voor de citymarketing, evenementen en toerisme in onze stad. Men moet ervoor zorgen dat er meer toeristen naar Enschede komen; ze organiseren allerlei culturele activiteiten en promoten vele evenementen. Ook houden zij zich bezig met het bedenken van activiteiten om Enschede aantrekkelijker te maken, zoals bijvoorbeeld het versieren van de binnenstad.

Al met al was het een leuke en leerzame ochtend. Het was leuk om te zien dat de opdracht die wij hebben voor veel mensen een echte baan is. En dat de opdrachten voor Business School dus eigenlijk heel dichtbij de werkelijkheid liggen.

Linette Mensen (2H2)