Locatie Bruggertstraat

Gisteren stond het Spoorwegmuseum te Utrecht namelijk in het teken van de ScienceMakers Awards 2019. Een landelijk podium voor jong talent op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Daar ontvingen 150 jongeren (van 11 t/m 18 jaar) een Award voor hun prestatie in een nationale of internationale wedstrijd op het gebied van wetenschap en technologie. Deze award werd uitgedeeld door Nederlands radio-dj en presentator Dennis Weening, in het bijzijn van koningin Máxima, maar ook van mensen uit het bedrijfsleven en de overheid.

Lieke van de Ven, Sarah Vegter en Meinke van Oenen, leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat werden ook gehuldigd als ScienceMakers. De 3 meiden uit 4 vwo werden afgelopen mei eerste in de categorie vwo tijdens de landelijke finale van de Technasium Top Award. Het award-winnende plan van het greendreamteam betreft een warmteplan geschreven om een revalidatiecentrum in Zwolle van aardgas los te krijgen. Hun innovatieve idee Solar Catch en duurzame toekomstvisie op waterstof hebben hen naar deze overwinning geleid.

Nadat Sarah, Meinke en Lieke hun award in ontvangst hadden genomen kregen ze de kans om de koningin te ontmoeten tijdens de expo. Tussen de treinen van het Spoorwegmuseum gingen ze in gesprek over hun oplossing om van aardgas los te komen. Ook de innovatieve uitvindingen, concepten en plannen van de andere ScienceMakers stonden gepresenteerd in deze bijzondere setting. Een plek van talent en inspiratie!

De meiden hebben een leuke dag beleefd en gingen vol inspiratie naar huis door het werk van de andere ScienceMakers, de toffe presentaties en natuurlijk de ontmoeting met de koningin.

PS. Spot de meiden hier in het videoverslag van Vorsten.nl

Alle ScienceMakers 2019 op de foto met koningin Máxima