Locatie Bruggertstraat

De selectie van de Bruggertstraat voor het WK bestaat uit twaalf spelers die zijn geboren tussen 2004 en 2006. Alle spelers komen uit voor Twente'05 in Enschede. De jongens zijn al maanden hard aan het trainen. Ze spelen oefenwedstrijden en op maandag trainen ze op school. Coaches Rinke Olthof en Matthijs Hasselerharm maken het hen niet makkelijk! Om de reis naar Poreč te financieren, hebben de leerlingen zelf sponsoren gezocht en acties opgezet. Zo heeft het volleybalteam kerststollen verkocht en mochten de jongens in februari een week lang de schoolkantine overnemen om zo geld voor hun reis te verdienen.

Lange traditie

Het Bonhoeffer College heeft een lange traditie als het gaat om het WK Scholenvolleybal. Begin jaren ’80 begon gymdocent Dirk van Dijk op het toenmalige Ichthus College (voorloper van de Bruggertstraat) met het volleybal. De afgelopen jaren zijn Rinke Olthof en Dirk van Dijk op de Bruggertstraat bezig geweest met het verwerven van nieuw talent om zo goede en sterke teams te formeren. Deze teams komen uit voor volleybalvereniging Twente ’05. Het huidige WK team wordt gecoacht door Rinke Olthof en Matthijs Hasselerharm die het trainen van de jeugdteams hebben opgepakt en daar vele successen mee hebben behaald. Zo werden de jeugdteams van Twente’05 in het afgelopen decennium meerdere keren Nederlands Kampioen en behoort de Twentse jeugd ieder jaar tot de top van Nederland. Oud-spelers zijn bovendien doorgegroeid tot de top van de volleybalwereld. Zo hebben diverse spelers de Eredivisie bereikt, in buitenlandse competities gespeeld (o.a. Duitsland, Italië, Zuid-Korea) en zelfs het Nederlands Team!

Volgen
Wil je de belevenissen van het volleybalteam volgen? Kijk dan op wkbonhoeffer.nl of op de Facebook-pagina van het team.