Locatie Bruggertstraat

Na een heerlijk zonnige fietstocht begonnen we het bezoek met een kopje thee en een presentatie over de nieuwe opdracht. Ook kregen we een proefje te zien om duidelijk te maken hoe je CO2 kunt afvangen. Twence vangt namelijk CO2 af en gebruikt deze CO2 om baksoda van te maken. Echter wil Twence de afgevangen CO2 voor meer toepassingen gaan gebruiken. Aan onze leerlingen de taak om na te gaan denken over een nieuwe toepassing. Een mooie en pittige opdracht die goed past bij het huidige klimaatvraagstuk.

Vervolgens, gewapend met haarnet en helm, kon de rondleiding over het terrein beginnen.

We hebben allerlei onderdelen van Twence bekeken. Hoogtepunten waren de afvalgrijper die 7500 kilo afval kon grijpen en de verbrandingsoven. En laten we de selfies met haarnet, helm en veiligheidsbril niet vergeten!

Af en toe werden we opgeschrikt door een behoorlijke explosie, maar die werd bewust veroorzaakt om de ovenwanden asvrij te houden.

Na afloop ontvingen we zeer enthousiaste reacties van de gidsen. Onze leerlingen hebben veel vragen gesteld, waren leergierig en hun gedrag was voorbeeldig. Complimenten!