Locatie Bruggertstraat

Klas 1G1 en 2G1 zijn al vanaf oktober bezig met het onderzoeken hoe verschillende groepen in de samenleving, instanties, bedrijven, organisaties omgaan met het fenomeen burgerschap.

DSC_3553.jpg

Door middel van interviews hebben de leerlingen getracht weer te geven hoe goed burgerschap wordt uitgedragen. De opbrengsten van deze interviews hebben zij vandaag gepresenteerd in conferentiecentrum de Oude Usselerschool. De leerlingen van de vier beste presentaties mochten vervolgens in debat met 4 gemeenteraadsleden, die hiervoor speciaal gekomen waren.

Remko Algera leidde het debat en bracht 4 stellingen in, die allemaal in het teken staan van burgerschap. Na 16 presentaties van niveau werd er fanatiek en serieus gedebatteerd. De gemeenteraadslieden waren blij verrast en moesten van goede huize komen om hun standpunten te verdedigen, want de andere leerlingen kregen ook de gelegenheid om te reageren.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag met interessante en verrassende presentaties op een mooie locatie. De gemeenteraadslieden hebben ieder afzonderlijk aangegeven graag terug te willen komen om aan deze dag een vervolg te geven. Een mooier compliment kunnen de leerlingen niet krijgen.

En ook vandaag maken de leerlingen mee dat Gymnasium niet alleen twee Klassieke Talen zijn, het is zo veel meer!

DSC_3554.jpg

Mede namens Remko Algera een speciale dank aan Petra Petzinger en Willemijn Hepkema voor de ondersteuning en de begeleiding van hun mentorleerlingen en Daniël Vegter voor licht&geluid.

DSC_3557.jpg
DSC_3558.jpg