Locatie Bruggertstraat

Studenten van Saxion hebben twee ochtenden workshops gegeven op onze locatie. Tijdens deze workshops stonden uitdagingen binnen de school centraal, zoals logistieke problemen tijdens leswisselingen of te weinig zitplaatsen. De leerlingen mochten zelf met knelpunten komen en werden vervolgens uitgedaagd om hier een oplossing voor te bedenken. Deze oplossingen zijn vanuit de vier verschillende keuzeprofielen (C&M, E&M, N&G en N&T) bekeken. Binnen elke klas hebben de mensen van Saxion een winnend groepje gekozen.

Afgelopen vrijdag 6 december mochten zij naar Saxion om hun ideeën verder uit te werken. Ze kregen een presentatie over ‘pitchen’, een rondleiding door het gebouw en gingen vervolgens hun idee pitchen voor een jury. De drie groepjes met de best uitgewerkte ideeën kregen de kans hun pitch te optimaliseren en daarna mochten ze deze aan alle andere deelnemers en de jury presenteren. Twee van onze groepjes zaten bij deze top 3 en uiteindelijk zijn ze op plek 1 en 3 geëindigd. Een fantastische prestatie!

De winnaars zijn: Dylan Oude Luttikhuis, Arjan Bergink, Daan Poorthuis en Tobias Moraal (3H2) met hun idee ‘de Brug’. Ze hopen met het realiseren van een loopbrug tussen lokaal 210 en de gangen van 201 het probleem van de overvolle trappen op te lossen.

De derde prijs ging naar: Pablo Ravensteijn Alvarez, Emma Robers, Astrid Mateman en Mauro Marras (3H5) met hun oplossing voor de krappe, donkere kleedkamers bij het sportveld.

Finaledag-Tech-Your-School-2.jpeg

De andere groepjes waren:

Anna Feunekes, Aniek Gerritsen, Tim Harders en Dewi Vrielink (3H1). Zij hopen door het stroomlijnen van de routes in het trappenhuis de opstoppingen daar aan te kunnen pakken.

Max Bruins Slot, Joran Bron, Aryo Kally en Jasko Husejnovic (3H3) willen met een ‘pianostoep’ de tocht naar de dependance leuker laten verlopen en minder leerlingen te laat in de les laten komen.

Rik Foekens, Vera Smit, Pien de Haan en Ivan Torchalski (3H4) hebben met hun opklapbankjes een oplossing gevonden om de hoeveelheid zitplekken te vermeerderen zonder dat de gangen hierdoor smaller worden.

Alle groepjes gaan hun plannen in januari aan onze eigen directie presenteren. Zij hopen uiteraard dat hun ideeën haalbaar zijn en kunnen worden gerealiseerd.

Al met al een zeer geslaagd project!