Locatie Bruggertstraat

UPDATE 2 OKTOBER: Máxima heeft woensdag weer en wind getrotseerd voor de uitreiking van de ScienceMakers Awards in het Spoorwegmuseum.

Klik hier voor een videoverslag: https://www.vorsten.nl/2019/10...

Afgelopen woensdag 2 oktober mochten Meinke van Oenen, Sarah Vegter en Lieke van de Ven van Bonhoeffer College Bruggerstraat naar de Science Makers Awards 2019. Dit naar aanleiding van hun overwinning in mei jl. van de Technasium Top Award: ‘Van gas los.’

Tijdens deze dag werden ze gehuldigd door Dennis Weening in het bijzijn van de koningin en mensen uit het bedrijfsleven en van de overheid. Nadat de meiden hun award in ontvangst hadden genomen, mochten zij met de koningin praten over hun oplossing.

Zij hadden namelijk voor deze wedstrijd een warmteplan geschreven om een revalidatiecentrum in Zwolle van aardgas los te krijgen. Hun innovatieve idee ‘Solar Catch’ en hun toekomstvisie op waterstof hebben hen naar deze overwinning geleid.

De meiden meldden een leuke dag te hebben beleefd en erg geïnspireerd te zijn door de andere aanwezigen.

maxima-presenteren.JPG

Vooraankondiging:

Op 2 oktober 2019 staat het Spoorwegmuseum te Utrecht in het teken van de ScienceMakers Awards 2019. Een landelijk podium voor jong talent op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Daar ontvangen 150 jongeren (van 11 t/m 18 jaar), in de aanwezigheid van Koningin Máxima, een Award voor hun prestatie in een nationale of internationale wedstrijd op het gebied van wetenschap en technologie.

Lieke van de Ven, Sarah Vegter en Meinke van Oenen, leerlingen van het Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat worden gehuldigd als ScienceMakers. De 3 meiden uit 4 vwo werden afgelopen mei eerste in de categorie vwo tijdens de landelijke finale van de Technasium Top Award. Het award-winnende plan van het greendreamteam betreft een warmteplan voor een complex gebouw waarin waterstof binnen 5 jaar het gebruik van gas vervangt. Een duurzame oplossing met oog voor de toekomst.

Naast de huldiging is er een expo van de innovatieve uitvindingen, concepten en plannen van de ScienceMakers. De projecten worden getoond in een bijzondere setting tussen de treinen van het Spoorwegmuseum en bieden te kans om elkaar te inspireren. Ook Koningin Máxima bezoekt de expositie en gaat met onder andere met de Bonhoeffer leerlingen in gesprek over hun onderzoek.

Over ScienceMakers:
ScienceMakers is een initiatief van Rijksoverheid en Techniekpact, uitgevoerd door Platform Talent voor Technologie. In het kader van het Techniekpact is in 2015 de wens uitgesproken om een landelijk podium te bieden aan jong talent op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Om dit te bewerkstelligen wordt naar Amerikaans voorbeeld de jaarlijks terugkerende ScienceMakers Awards georganiseerd door een nauwe samenwerking tussen het onderwijsveld, de politiek en het bedrijfsleven. ScienceMakers 2019 is de vijfde editie.