Locatie Bruggertstraat

Roos Schuring, Amy Bakker, Bente Hof, Emma Robers en Karlijn Hoomoedt waren vorig jaar de winnaars van het project Duurzame Stad 2019. In dit gezamenlijke project van de vakken biologie en aardrijkskunde was de opdracht om een wijk te ontwikkelen die voorzag in een aantal punten van duurzaamheid. In de finale van vorig jaar wisten de meisjes met een uitstekende pitch en presentatie de jury te overtuigen.

Wethouder Van den Berg was erg onder de indruk en besloot om de meisjes een keer uit te nodigen voor een raadsvergadering over duurzaamheid. Om de meisjes ook zelf inspraak te geven werd er op maandag 9 september voorafgaand aan de raadsvergadering een kleine vergadering georganiseerd met de winnaars.

Bezoek-wethouder-1.jpg

Middels een strakke agenda en een goede voorzitter werd er gesproken over onderwerpen als zonnepanelen en windmolens in Enschede. Ook werd er gediscussieerd over de weerstand die hiertegen bestaat in de verschillende wijken van Enschede over de mogelijke locaties. Het uur vloog voorbij en het was leuk om te zien dat de jongeren goed hadden nagedacht over de verschillende onderwerpen en ook de wethouder liet duidelijk zijn mening horen.

Het was een leerzame middag en we zijn gastvrij ontvangen. Leuk om te zien dat de wethouder en zijn collega's erg geïnteresseerd waren in de mening van de jongeren.

We hopen dit in de toekomst een vervolg te geven.

Bezoek-wethouder-3.jpg