Locatie Bruggertstraat

Twee weken lang achter de schermen kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston, Verenigde Staten. Leerlingen Torben Aalbers (4 vwo) en Elsa Roorda (5 vwo) van het Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat krijgen de unieke kans dit te doen.

De Technasium leerlingen deden op vrijdag 16 februari mee aan de finale van de ruimtevaartwedstrijd ‘Countdown to Houston’, die in The Gallery in Enschede werd gehouden. Torben en Elsa namen het in de finale op tegen verschillende Twentse Technasium leerlingen en leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle.

Videopitch
‘Ontwerp een concept voor een bemande of onbemande ruimtemissie naar een plek voorbij aarde’, dat was de opdracht die dit jaar centraal stond. De finalisten presenteerden hun ideeën vanmiddag in een Engelstalige videopitch. Vervolgens besliste de jury welke vijf kandidaten door mochten naar de volgende ronde. De jury voelde elk van die vijf kandidaten op het podium nog eens nader aan de tand en wees daarna de twee winnaars aan.

Torben en Elsa vertegenwoordigen Nederland van 22 juli tot en met 6 augustus 2018 in Houston. Samen met de winnaars uit 25 landen doen zij mee aan United Space School, een programma over ruimtevaart en aanverwante activiteiten. De deelnemers volgen colleges van ruimtevaartdeskundigen, ontmoeten astronauten en werken ideëen uit voor een bemande reis naar Mars.