Nieuws

12 juli 2018

Ontwerp je eigen duurzame stad - 2HV

Presentatie ontwerp voor een duurzaam Enschede op het gemeentehuis

Op donderdag 28 juni waren 42 leerlingen uit klas twee uitgenodigd op het oude gemeentehuis om hun ontwerp voor een duurzaam Enschede te presenteren voor een jury van de gemeente bestaande uit de wethouder van milieu en verkeer (de heer van Agteren), de manager duurzaamheid (mevr. ter Huurne) en bestuursadviseur van de gemeente, de heer Nuisi.

Ontwerp je eigen duurzame stad is een initiatief uit Zoetermeer dat nu in steeds meer steden als wedstrijd op scholen in vakoverstijgende projectvorm gedaan wordt. Wij zijn dit jaar met de docenten aardrijkskunde en biologie 4 weken met de leerlingen van klas 2 aan de slag geweest om een duurzaam ontwerp van (een deel van) Enschede te ontwerpen. Uit elke klas werd de beste groep geselecteerd om op het gemeente huis te presenteren.

Na een presentatie markt van een uur werden de punten van elke groep geteld en bleek dat de teams: ‘Ontwerp de toekomst’, ‘Green capital’ en ‘Be Green’ de meeste punten hadden verzameld en zouden pitchen. In een korte pauze waarin de gemeente de leerlingen een drankje aanbood werden de posters verhangen naar de trouwzaal ter voorbereiding van de pitches.  In 2,5 min moesten zij hun ontwerp zo goed mogelijk neerzetten. 

Het lukte elke groep om precies binnen de tijd te blijven en enthousiast over te komen, en het was dus een moeilijke taak voor de jury om tot een eindoordeel te komen. Uiteindelijk besloot de jury twee groepen te belonen die er bovenuit staken.

 ‘Ontwerp de toekomst’ (Victor, Guus, Pernille, Meinke, Cas, Sophia en Lieke uit 2g1) kreeg de tweede prijs en ‘Green capital’ (Lisa, Ellis, Nina, Willemijn, Luna, Sophie Mes uit 2a2) de eerste prijs.

Terug naar nieuwsoverzicht
Share