Locatie Bruggertstraat

Bij RE:Link waren de 3 havo- en vwo-leerlingen voor één dag eventmanager en organiseerden zij een bedrijfsfeest voor zeven ondernemers van Rotary Noord Enschede. Op dinsdag 4 september kwamen deze zeven ondernemers naar de Bruggertstraat. Elke ondernemer gaf één klas een opdracht: ‘organiseer een leuk en origineel bedrijfsfeest voor mijn medewerkers’. In groepjes gingen de leerlingen tegen elkaar strijden voor het beste plan. Het plan van het winnende team zal worden uitgevoerd door het bedrijf.

Re-link2.jpg
Zachte competenties

“Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen sociale vaardigheden leren”, zegt Wim Roetenberg, afdelingsleider van 3 havo. “Door te oefenen met “zachte” competenties zoals luisteren, helpen, leiding nemen, inleven in een ander en omgaan met teleurstellingen krijgen leerlingen beter inzicht in de impact van hun beslissingen op anderen, wat gunstig is voor hun vriendschappen en daarmee hun sociale ontwikkeling.’

"Als school vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen sociale vaardigheden leren”

Primeur voor Bruggertstraat

De Bruggertstraat is de eerste VO-school waar leerlingen het sociaal innovatieve RE:Link hebben gespeeld. In de komende maanden zal RE:Link op meer locaties in Twente gespeeld gaan worden met als doel de sociale netwerken van de Twentse jeugd te versterken.

Over RE:Link

RE:Link is in opdracht van de gemeenten Dinkelland, Hellendoorn en Tubbergen ontwikkeld door Garage2020om jongeren te helpen hun sociale netwerk te versterken om zodoende schoolverlaten, verzuim en pesten tegen te gaan. Garage2020 is een landelijk netwerk voor sociale innovatie. Samen met jeugd sleutelen zij aan vraagstukken die voor hen belangrijk zijn.