Nieuws

06 juli 2017

Wedstrijd met zonnevliegtuigjes

Op maandag 10 juli neemt de Bruggertstraat het in de Flying RED Challenge op tegen een Duitse school in de strijd om het beste zonnevliegtuigje.

Wie heeft het beste vliegtuig op zonne-energie gebouwd? Om deze vraag te kunnen beantwoorden gaan leerlingen van Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat uit Enschede en leerlingen van het Engelbert Kaempfer Gymnasium uit Lemgo (Duitsland) op maandag 10 juli de strijd met elkaar aan tijdens de Flying RED Challenge. 

Flying RED is een project op initiatief van Solar Team Twente, dat op 8 oktober a.s. met een zonneauto zal deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. 
Het doel van de Flying RED Challenge is om middelbare scholieren enthousiast te maken voor techniek en hen kennis te laten maken met de mogelijkheden van duurzame energie. De challenge wordt gehouden op maandag 10 juli op het testterrein van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Marknesse.  

De afgelopen weken heeft het Bonhoeffer team, bestaande uit zes Technasiumleerlingen en een Business School leerling, een vliegtuig van 2,30 meter breed en 1,60 meter lang gebouwd dat zo efficiënt mogelijk vliegt op zonne-energie. Tijdens de Flying RED Challenge zullen beide teams naast twee vliegopdrachten (een efficiëntietest en een zoekopdracht) ook een videopresentatie over hun vliegtuig en de gebruikte technologie vertonen. Het team dat na deze drie onderdelen het best uit de bus komt, zal zich de winnaar van de Flying RED Challenge mogen noemen. 

We wensen het Bruggertstraat team heel veel succes!


Terug naar nieuwsoverzicht
Share