Locatie Bruggertstraat


De leerlingen werken samen onder de naam ´Green Team Twente Young´ aan een auto die zo zuinig mogelijk het parcours op het Queen Elizabeth Olympic Park moet gaan afleggen.

Green Team Twente Young is één van de achttien teams die Nederland tijdens de Shell Eco Marathon zal vertegenwoordigen. De leerlingen van de Bruggertstraat gaan de strijd aan met meer dan 3000 studenten van hogescholen en universiteiten in teams uit meer dan 30 landen. Green Team Twente Young neemt deel in de Urban Concept klasse, categorie Battery Electric. De leerlingen van de Bruggertstraat bouwen hiervoor een auto die op een elektrische batterij rijdt en zoveel mogelijk op een echte auto lijkt.

Spin-off

Green Team Twente Young is vorig jaar ontstaan als spin-off van het Green Team Twente van Universiteit Twente. Dit studententeam doet zelf ook mee aan de Shell Eco Marathon in de Urban Concept klasse, maar dan in de Hydrogen categorie. De spin-off is een unieke samenwerking tussen scholieren van een middelbare school en studenten van een universiteit uit dezelfde stad.

Zelf regelen

Green Team Twente Young is al geruime tijd bezig met het bouwen van de auto en alles wat daarbij komt kijken. De leerlingen proberen alles op eigen initiatief te regelen. Door verschillende giften van sponsoren, (materiaal, kennis, vakmanschap of geld) komen ze aan de middelen om de auto in elkaar te kunnen zetten. Hiervoor hebben de leerlingen o.a. de website www.greenteamtwenteyoung.nl gemaakt. Door de kennis en het netwerk van betrokken ouders in te schakelen konden de leerlingen zelf de kap van de auto vernieuwen. Veel materiaal werd gesponsord door Demcon en Maxon Motor, en de reis en overtocht naar en van Londen wordt gesponsord door grote namen uit de transportwereld: IJmond Transport, H&S Group en Cobelfret.

Leerzaam en hard werken

De leerlingen hebben de taken verdeeld in twee verschillende groepen: een constructiegroep en een commerciële groep. In de eerste groep zitten de leerlingen die de auto bouwen. De tweede groep werft sponsoren en regelt het contact met bedrijven en de pers. Op deze manier hopen de leerlingen zo ver mogelijk te komen in de race en natuurlijk ervaring op te doen en er iets van te leren. ‘’Het is ontzettend leuk en leerzaam om in zo’n teamverband samen te werken, waar iedereen zijn eigen technische of communicatieve kwaliteiten inzet om samen tot een mooi eindresultaat te komen’’, aldus leerling Charlotte van Veen, die het aanspreekpunt is van het Green Team Twente Young.

Autopresentatie

Op woensdag 1 juni a.s. onthult Green Team Twente Young de uiteindelijke auto waarmee het team zal deelnemen aan de Shell Eco Marathon. De autopresentatie vindt van 19.30 uur tot 20.15 uur plaats bij de hoofdingang van Bonhoeffer College Bruggertstraat 60. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Green-Team-Twente-Young-web.jpg