Locatie Bruggertstraat

Samen met studenten van ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente vormen zij teams die tegen elkaar zullen racen. Het winnende team gaat met een mini-drone naar huis.

Hotspot voor drones

Het is de eerste keer dat Drone City Enschede het Enschede Drone Festival organiseert. Van 16.00 tot 20.30 uur is de Oude Markt hotspot voor drones. Daar moet je bij zijn, als je van drones en drone racing houdt! De ijsbaan wordt omgebouwd tot parcours. Er zijn spectaculaire drone racing shows van Matthijs van der Velden en andere piloten van droneracers.nl. En vanaf 19.30 uur is er een Drone Disco met DJ Bassanova!

Infomarkt Drones & Techniek

Naast dit spektakel buiten, is er ook een Infomarkt Drones & Techniek in de Grote Kerk. Daar kun je je verdiepen in de wereld van drones. Benieuwd met welke opleidingen je iets kunt doen met drones en welke bedrijven in Twente nu al actief zijn op dit gebied? Studenten en docenten van het ROC van Twente en Saxion praten je helemaal bij. Ook kun je kijken naar de spectaculaire Robird van Clear Flight Solutions, een Enschedees bedrijf dat al een prijs heeft gewonnen voor het ontwerp van deze mechanische vogel.

Kijk voor meer informatie op www.enschededronefestival.nl.